Beleef Leuven vanuit een elektrische open shuttle

Ontdek nieuwe plekjes aan de Dijle
11/10/2020

Beleef Leuven vanuit een elektrische open shuttle

De Dijle was lang de open levensader van Leuven en bevaarbaar tot op de Vismarkt. Toen de Dijle minder belangrijk werd door de komst van de Vaart en daarna het spoor, werd de Dijle weggewerkt uit het straatbeeld, overwelfd en weggestopt.

Nu is de situatie gekeerd. Stad Leuven heeft beslist om de Dijle en zijn zijarmen zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Niet alleen de Dijle, maar ook de Voer en de Vunt. Bij ieder nieuw stadsproject in de binnenstad wordt een nieuw stuk rivier opengelegd. Hierrond zien we ook meer groen en nieuwe parkjes ontstaan in de stad.

ShuttleWater en waterbeleving komen centraal te staan. Nieuwe bruggetjes en doorsteekjes maken het gebied ook toegankelijker voor fietsers- en voetgangers. Een elektrische shuttle zal ons naar enkele van de nieuwe stadsontwikkelingen brengen. Kom zeker mee om Leuven te beleven op deze originele manier.

Wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

We sluiten de stadstour af met een drankje op het dakterras van OPEK.

Samen vertrekken we vanaf Parking Vaartkom onder leiding van mede alumna Ria Claessens en collega gids op een stadstour door het mooie Leuven. Ria zal ons met veel passie en enthousiasme meenemen in het Leuven van toen en nu op diverse locaties.

 

Ekonomika Alumni
Bestuur Vlaams-Brabant

Programma

13:45
Leden: 18 euro
Niet-leden: 30 euro

Agenda

13:45

Ontvangst

 

14:00

Start tour elektrische shuttle

 

16:00

Aansluitend drankje bij OPEK met het uitzicht op de Vaartkom

 

16:30

Voorzien einde

Over onze stadsgids en mede-alumna, Ria Claessens

RiaRia heeft een bancair verleden. Afgestudeerd in 1981, ging ze aan de slag bij BAC (nu Belfius). Daarna ging ze werken bij Eural Spaarbank, toenmalig onder de vleugels van Paribas Bank, om later overgenomen te worden door ING Bank België.

2 jaar geleden stapte ze in de uitstapregeling van ING en volgde ze de opleiding tot stadsgids van Leuven. Een nieuwe passie! Ria kent de Vaartkom op haar duimpje, en daar zal ze je van overtuigen tijdens deze eshuttle-tour.

Praktische informatie

Registratie
Leden: 18 euro
Niet-leden: 30 euro

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE92 7350 2084 8823 van Ekonomika Alumni Vlaams-Brabant.

Bereikbaarheid

Het treinstation ligt op ongeveer 1,5 km van OPEK. Te voet is dat een klein kwartiertje. Neem je liever het openbaar vervoer? Voor vertrektijden van treinen of bussen op zondag surf je best naar www.delijn.be en www.nmbs.be.

We voorzien ook gratis parking in Parking Vaartkom (Engels Plein 32, 3000 Leuven), gelegen op 1 minuut wandelafstand van OPEK.

Contact

Neem hier met ons contact op voor bijkomende informatie over dit event. Ben je ingeschreven, maar op het laatste moment toch verhinderd, geef ons dan een seintje.

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN