Bezoek aan het AfricaMuseum

met begeleide rondleiding
15/06/2019

Bezoek aan het AfricaMuseum

Beste alumnus,

Na een indrukwekkende renovatie die 5 jaar heeft geduurd, opende het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren opnieuw zijn deuren. Op zaterdag 15 juni krijgen wij speciaal voor een kleine groep Ekonomika Alumni, een unieke rondleiding op wat een bijzonder boeiende namiddag belooft te  worden! Ter info: Guido Gryseels, directeur van het museum, zal ons verwelkomen en zal het ook kort hebben over het wetenschappelijk onderzoek die ze doen.

Eerst neemt onze ervaren gids ons mee doorheen de vernieuwde zalen en vertelt hij of zij het verhaal achter de modernisering. Hierbij worden ons niet alleen de bouwkundige ingrepen getoond, maar verdiepen we ons ook in de visie van de architect en de gemaakte scenografische keuzes.

Na de rondleiding komen we even op adem tijdens een netwerkreceptie waar we van een hapje en een drankje genieten. Aansluitend kan je uiteraard ook nog de permanente tentoonstelling bezoeken. En vergis je niet, hoewel de muren van het museum een koloniaal verleden uitstralen, vertelt de tentoonstelling een veel rijker verhaal over Centraal-Afrika.

Gezien we slechts 30 plaatsen kunnen voorzien voor deze unieke activiteit, krijgen betalende leden voorrang bij de inschrijvingen. Niet-leden kunnen zich inschrijven vanaf 15 mei.

We kijken ernaar uit om samen met jou het vernieuwde AfricaMuseum te ontdekken!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Vlaams-Brabant© KMMA, Tervuren, foto Jo Van de Vijver

Programma

13:30
Leden: 40 euro (inschrijvingen geopend)
Niet-leden: 55 euro (inschrijvingen vanaf 15 mei)

Agenda

13:30

Ontvangst door Guido Gryseels, directeur van het museum

 

14:00

Rondleiding in het museum, begeleid door een gids

 

15:30

Netwerkreceptie

 

16:30

Mogelijkheid om de permanente tentoonstelling te bezoeken

 

18:00

Voorziene einde

Praktische informatie

Registratie

Leden: 40 euro (inschrijvingen geopend)
Niet-leden: 55 euro (inschrijvingen vanaf 15 mei)

Aangezien het aantal deelnemers voor dit museumbezoek beperkt is, wordt voorrang gegeven aan betalende leden. Vanaf 15 mei stellen we de inschrijvingen open voor alle alumni.

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het bedrag op het rekeningnummer BE92 7350 2084 8823 van Ekonomika Alumni Vlaams-Brabant.

Contact

Neem contact op voor bijkomende informatie over dit event. Ben je ingeschreven, maar op het laatste moment toch verhinderd, geef ons dan een seintje. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking

Kom je met het openbaar vervoer? Vanuit Brussel-Centraal kan je metrolijn 1 tot aan Montgomery nemen. Daar stap je over op tram 44 tot aan de halte Tervuren Terminus. Vertrek je vanuit Leuven? Dan kan je aan het station bus 317 of 410 nemen tot aan deze halte. 

Wie met de wagen komt, kan parkeren op de tijdelijk parking tegenover het museumgebouw, ingang via Museumlaan. Bezoek de website van het AfricaMuseum voor meer parkeeropties.

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN