Gegidste stadswandeling van De Vaartkom in Leuven

Van oude industriële site naar bruisende creatieve buurt
11/10/2020

Gegidste stadswandeling van De Vaartkom in Leuven

De Dijle was lang de open levensader van Leuven en bevaarbaar tot op de Vismarkt. Toen de Dijle minder belangrijk werd door de komst van de Vaart en daarna het spoor, werd de Dijle weggewerkt uit het straatbeeld, overwelfd en weggestopt. Aan de Vaartkom verliet bierbrouwer Stella Artois haar verouderde fabrieken en silo’s. Hierdoor kwam er veel ruimte vrij voor nieuwe stadsontwikkeling.

De Vaartkom is intussen een levendige groene stadswijk, een hippe, bruisende en creatieve buurt, waar het aangenaam vertoeven is.

Water en waterbeleving staan centraal in het nieuwe Sluispark. Nieuwe bruggetjes en doorsteekjes maken het gebied ook toegankelijker voor fietsers- en voetgangers.

Tijdens de wandeling verweven we de geschiedenis van de Vaartkom met het heden.

We richten ons ook op de toekomst, want achter de hoek staan al nieuwe projecten in de steigers. We verkennen de Vaartkom en zijn directe omgeving langs beide oevers.

Mede alumnus, Ria Claessens en collega gaat ons met veel passie en enthousiasme meenemen in en rondom de Vaartkom.

We sluiten de wandeling samen af met een drankje op het dakterras van OPEK.

Dit zal ook ons beginpunt zijn, van waar we vertrekken voor een leerrijke en mooie wandeling.

 

Ekonomika Alumni 
Bestuur Vlaams-Brabant

Programma

zondag 11 oktober 2020
09:45
Leden: 18 euro
Niet-leden: 30 euro

Agenda

9:45

Ontvangst

 

10:00

Start wandeling

 

12:00

Aansluitend drankje bij OPEK met uitzicht over de Vaart

 

12:30

Voorzien einde

 

Over onze stadsgids en mede-alumna, Ria Claessens

RiaRia heeft een bancair verleden. Afgestudeerd in 1981, ging ze aan de slag bij BAC (nu Belfius). Daarna ging ze werken bij Eural Spaarbank, toenmalig onder de vleugels van Paribas Bank, om later overgenomen te worden door ING Bank België.

2 jaar geleden stapte ze in de uitstapregeling van ING en volgde ze de opleiding tot stadsgids van Leuven. Een nieuwe passie! Ria kent de Vaartkom op haar duimpje, en daar zal ze je van overtuigen tijdens deze wandeling.

Praktische informatie

Registratie
Leden: 18 euro
Niet-leden: 30 euro

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE92 7350 2084 8823 van Ekonomika Alumni Vlaams-Brabant.

Bereikbaarheid

Het treinstation ligt op ongeveer 1,5 km van OPEK. Te voet is dat een klein kwartiertje. Neem je liever het openbaar vervoer? Voor vertrektijden van treinen of bussen op zondag surf je best naar www.delijn.be en www.nmbs.be.

We voorzien ook gratis parking in Parking Vaartkom (Engels Plein 32, 3000 Leuven), gelegen op 1 minuut wandelafstand van OPEK.

Contact

Neem hier met ons contact op voor bijkomende informatie over dit event. Ben je ingeschreven, maar op het laatste moment toch verhinderd, geef ons dan een seintje.

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN