Online boekvoorstelling 'Een kleine geschiedenis van grote durvers'

Buitengewone Belgische ondernemers van de Middeleeuwen tot nu
28/10/2020

Online boekvoorstelling 'Een kleine geschiedenis van grote durvers'

Volgende week woensdagavond 28 oktober nodigen we je van harte uit voor een boeiende avond over ondernemerschap door de eeuwen heen. Alumnus Peter Vanham (HIR '08) stelt ons zijn nieuwste boek voor: 'Een kleine geschiedenis van grote durvers'.

In zijn boek duikt Vanham in onze nationale geschiedenis, en hervertelt levensverhalen van "grote durvers", gaande van Godfried van Bouillon tot Ernest Solvay, vanuit een  economisch perspectief. Hij ontdekt zo dat ondernemen al eeuwen in ons bloed zit. 

Tijdens zijn voorstelling heeft hij in het bijzonder aandacht voor de grote ondernemers uit Leuven en haar universiteit: van Dirk Martens, uitgever van Utopia, tot Gerard De Kremer, wereldberoemd voor zijn "Mercator-projectie". Van de Leuvense jezuïet en China-reiziger Ferdinand Verbiest tot pillenmaker Paul Janssen. Een hele wereld gaat zo weer open!

Vervoeg ons op woensdag 28 oktober voor deze exclusieve presentatie, één dag voor het boek in de winkel ligt. Peter zal de avond speciaal voor ons volledig online hosten.

Inschrijven is verplicht, de webinar link wordt de dag zelf per mail doorgestuurd. We kijken er naar uit jullie een boeiende avond te bezorgen!

 

Ekonomika Alumni
Bestuur Vlaams-Brabant

Programma

woensdag 28 oktober 2020
Online
19:45
Gratis

Agenda

19:45

Verwelkoming auteur Peter Vanham

 

20:00

Start boekvoorstelling 'Een kleine geschiedenis van grote durvers'

 

21:00

Voorzien einde

Over Peter Vanham

Peter VanhamPeter Vanham is economisch auteur en schrijver. In zijn artikels en boeken ontleedt hij de wereldeconomie, en de bedrijven en mensen die haar vormgeven. Zijn eerste boek, “Before I Was CEO”, verscheen in 2016 bij Wiley in de Verenigde Staten en later ook in Zuid-Korea (2017) en Vietnam (2018). Het boek vertelt de verhalen en lessen van CEOs voor ze de top bereikten.  

Zijn tweede boek “Een kleine geschiedenis van grote durvers”, verschijnt in oktober 2020 bij Lannoo. Het is een geschiedenis van Belgie van de Romeinen tot vandaag, door de lens van “ondernemers”: mensen die door hun moed, ondernemerschap, en inventiviteit de koers en welvaart van ons land mee vorm gaven. Peter woont en werk in Genève, als "head writer" van het Wereld Economisch Forum, en studeerde in New York (Columbia University, MA 2012) en Leuven (Handelsingenieur, MSc, 2008).

Praktische informatie

Registratie
Gratis!

Je inschrijving is pas definitief na succesvolle registratie. De link voor de Zoom-sessie wordt kort voor aanvang van de presentatie gedeeld met alle ingeschrevenen.

Contact
Neem hier met ons contact op voor bijkomende informatie over dit event. 

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN