Tour de France 2019

de 'Grand Départ' in Brussel door de lens van twee sporteconomen
25/06/2019

Tour de France 2019

Beste alumnus,
 
Welgeteld 50 jaar na de eerste Touroverwinning van Eddy Merckx is Brussel het décor van de "Grand Départ" van de Ronde van Frankrijk. Uit ons eigen facultaire peloton laten we twee gerenommeerde sporteconomen aan het woord om ons bij te praten over de marketingaspecten van het internationale wielrennen. 
 
Daam Van Reeth belicht daarbij het belang van de kijkcijfers. De organisatie van Le Grand Départ zal stad Brussel minstens 8 miljoen euro kosten, waarvan 5 miljoen rechtstreeks naar Tour-organisator ASO vloeit. Volgens voormalig Brussels schepen van sport Alain Courtois een koopje in vergelijking met het gigantische publiek dat je daarmee bereikt "in 190 landen". Maar weten we eigenlijk wel hoeveel mensen (nog) naar de Tour kijken? Zijn dat overigens ook de mensen die je wil bereiken met deze langgerekte promotiespot voor de Brusselse en Belgische cultuur en natuur? En is de Ronde van Frankrijk als slow-tv nog aantrekkelijk genoeg in een veranderende omgeving waarin sporten vechten voor media-aandacht en consumenten een almaar kortere 'attention span' hebben.
 
Wim Lagae zoekt een antwoord op de vraag waarom de Tour de France winnen niet altijd belangrijk is voor sponsors. Hij belicht daarbij de groei en professionalisering van sponsoring in het wegwielrennen, de motivatie van marketeers om in wielrennen te investeren, de transformatie van de wielersponsoring gedurende de jongste decennia, en de merkenhoogmis die de Ronde van Frankrijk is.

Het belooft een boeiende uiteenzetting te worden, hopelijk tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Brussel

Programma

18:00
Leden: 5 euro
Niet-leden: 10 euro

Agenda

18:00

Ontvangst met broodjes

 

19:00

Uiteenzetting Tour de France: over kijkersaantallen en sponsorbelangen

Keynote prof. Daam Van Reeth, hoofddocent KU Leuven Campus Brussel

Keynote prof. Wim Lagae, hoofddocent sportmarketing KU Leuven Campus Antwerpen

 

20:00

Aansluitende netwerkdrink

 

21:00

Voorziene einde

Praktische informatie

Registratie

Leden: 5 euro
Niet-leden: 10 euro

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het bedrag op het rekeningnummer BE24 7350 4592 4838 van Ekonomika Alumni Brussel.

Contact

Neem contact op voor bijkomende informatie over dit event. Ben je ingeschreven, maar op het laatste moment toch verhinderd, geef ons dan een seintje. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking

De campus is vlot bereikbaar met de trein vanaf Brussel-Centraal: in dit document vind je meer info over de ligging. 

Je kan parkeren onder de campus (ingang van Hotel Radisson, Wolvengracht 41). De parking sluit om 21u45! Geef je nummerplaat vooraf door als je hiervan gebruik wil maken. Parkeren kan ook om en rond de nationale bank en kathedraal, of in de parking grote markt.

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN