[UITGESTELD] Lights on Van Eyck in Gent

Lightshow en wandeling in de sporen van Van Eyck
21/11/2020

[UITGESTELD] Lights on Van Eyck in Gent

[UITGESTELD] Dit evenement is uitgesteld wegens de huidige coronamaatregelen.

De tumultueuze geschiedenis van het Lam Gods sinds zijn ontstaan is één van oorlogen, brand en diefstal. Na de Tweede Wereldoorlog keerde het Lam Gods terug naar de Vijdkapel in de Sint-Baafskathedraal om in 1986 te verhuizen naar de Villakapel. Sinds 2012 zijn de verschillende panelen in restauratie, zodat nu alles terug in volle pracht en praal te bekijken is.

In de Sint-Niklaaskerk ben je getuige van een digitale en muzikale herinterpretatie van Het Lam Gods. Op deze uitgelezen locatie, voor wie houdt van een unieke mix van multimediale kunst, muziek en projectie, beleef je een half uur pure verwondering. Onze ervaren gids uit Gent geeft je vooraf een uitgebreide toelichting van het meesterwerk van de gebroeders Van Eyck. Na de projectie volgt nog een korte wandeling door de Kuip van Gent, in de sporen van Van Eyck in 1432.

De duurtijd van de projectie en de rondleiding is 2 uur. Dit is opgesplitst in de introductie over het meesterwerk van Van Eyck, de projectie van een half uur en een wandeling in de Kuip van Gent in de sporen van Van Eyck.Voor deze wandeling werken we samen met Gentse Gidsen.

Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je zeker snel in!

 

Ekonomika Alumni
Bestuur Regio Oost-Vlaanderen

Programma

zaterdag 21 november 2020
13:45
Leden: 15 euro
Niet-leden: 20 euro

Agenda

13:45

Ontvangst Sint-Niklaaskerk, kant Korenmarkt

 

14:00

Projectie in Sint-Niklaaskerk

 

14:30

Start wandeling

 

16:30

Voorzien einde

Praktische informatie

Registratie
Leden: 15 euro
Niet-leden: 20euro

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE98 7350 2832 4893 van Ekonomika Alumni Oost-Vlaanderen.

Contact
Neem hier met ons contact op voor bijkomende informatie over dit event. 

Wegens de ‘corona- maatregelen’ er specifieke regels zijn om te annuleren. Tenzij de wachtlijst kan aangesproken worden zal bij annuleren na 5 november 8 euro/pp ( prijs van de gids) aangerekend worden. Bij annuleren na 17 november is er geen terugbetaling mogelijk.

Bereikbaarheid

Vanaf centraal Station is het 20 minuten lopen naar de Sint Niklaaskerk of 11 minuten met tram 3 (vertrekt elke 6 minuten).

Als u met de auto komt, is de Parking Sint Michiels het dichtste bij.

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN