Wandeling in de Antwerpse Tentoonstellingswijk

begeleid door gidsen van Expeditie De Stad
07/06/2019

Wandeling in de Antwerpse Tentoonstellingswijk

Beste alumnus,

Talrijke architecturale meesterwerken uit het interbellum en de jaren ’50 en ’60 liggen verborgen in de Tentoonstellingswijk in Antwerpen. Wil jij graag samen met ons deze unieke wijk verkennen? Dan nodigen we je van harte uit voor een begeleide wandeling op vrijdag 7 juni.  

Eeuwenlang was dit gebied een groene zone aan de zuidelijke rand van Antwerpen. De Olympische Spelen van 1920 en de wereldtentoonstelling van 1930 brachten er een definitieve ommekeer. Het stadsdeel werd een staalkaart van uiteenlopende visies op het moderne wonen van toen: pareltjes van nieuwe zakelijkheid naast sociale woningbouw volgens de meest vooruitstrevende principes.

Tijdens het wandelen geeft de gids van Expeditie De Stad enkele geheimen prijs van moderne architecten die de Tentoonstellingswijk vorm hebben gegeven: Eduard Van Steenbergen, Leon Stijnen, Huib Hoste en anderen. We eindigen de wandeling met een bezoek aan de Kristus Koning-kerk.

Wie daarna een hongertje heeft gekregen, kan samen met ons gezellig napraten en genieten van een heerlijk diner bij restaurant De Nachtegaal. 

Hopelijk tot dan!

Ekonomika Alumni
Bestuur regio Antwerpen

Programma

19:00
Leden: 7 euro of vanaf 21 euro (inclusief etentje)
Niet-leden: 10 euro of vanaf 28 euro (inclusief etentje)
(prijs afhankelijk van gerecht)

Agenda

19:00

Vertrek wandeling

 

21:00

Einde wandeling

 

21:15

Gezellig napraten en etentje bij restaurant De Nachtegaal

 

22:30

Voorziene einde

Praktische informatie

Registratie

Deelname wandeling
Leden: 7 euro
Niet-leden: 10 euro

Deelname inclusief etentje
(prijzen per gerecht: respectievelijk lasagne - vegetarische wok - vol-au-vent - zalmfilet)

Leden: 21 - 22,5 - 28 - 30  euro
Niet-leden: 28 - 29,5 - 31 - 33 euro

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het bedrag op het rekeningnummer BE10 2200 0361 4904 van Ekonomika Alumni Antwerpen.

Contact

Neem contact op voor bijkomende informatie over dit event. Ben je ingeschreven, maar op het laatste moment toch verhinderd, geef ons dan een seintje. Zo niet, zullen we het inschrijvingsgeld alsnog aanrekenen.

Vervoer & Parking

Voor het vertrek van de wandeling kan je je wagen parkeren aan het voormalig BP-gebouw. Na de wandeling stillen we onze honger in Restaurant de Nachtegaal. Recht tegenover het restaurant is er parking voorzien. 

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN