Exclusief members-only bedrijfsbezoek bij Agristo

leden onder de indruk

Exclusief members-only bedrijfsbezoek bij Agristo

Donderdag 4 april was het dan zover: met 50 van onze leden van Ekonomika Alumni West-Vlaanderen bezochten we de nieuwe site van aardappelgigant Agristo in Wielsbeke. 

En het was goed, zeer goed. We hebben al vele bedrijfsbezoeken georganiseerd, maar deze was écht TOP!

CFO Nele Warnez

Eerst was er de aangename ontvangst, met duidelijke inleiding door CFO Nele Warnez. Zij toonde met indrukwekkende cijfers het spectaculaire groeiparcours van het bedrijf, dat het levenslicht zag in 1986. Zo wordt er nu 750.000 ton aardappelen op jaarbasis verwerkt, goed voor een omzet van om en bij de 350 mln en een Ebitdamarge van meer dan 10%. 

Dit was op maat van onze economisten, die stonden te trappelen van ongeduld om dit cijfermatig prachtige verhaal ook in realiteit te zien.

Net zoals bij de presentatie was de aanpak hier zeer professioneel: getooid als roodkapje in witte overjas startten we onder deskundige begeleiding van twee gidsen ons bezoek aan de indrukwekkende site. 

Agristo bedrijfsbezoekEerst door het labo, waar de aardappelen bij aankomst worden getest op grootte, suikergehalte, e.d., dan naar de fysieke aanvoer van de aardappelen, vervolgens naar de schilafdeling om dan naar de snij- en bakafdeling te stappen. Tenslotte wandelden we na een kijk in de vriesafdeling naar de logistieke- en verpakkingsafdeling. Tijdens deze rondleiding liet het sterk geautomatiseerde verhaal een blijvende indruk achter.

We konden het bedrijfsbezoek dan ook afsluiten met woorden van lof en genoten nog van een drankje en een broodje: graag meer van dit!

We gaan hiervoor ons uiterste best doen, hoewel de lat nu wel echt hoog ligt voor de volgende bedrijfsbezoeken! 

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN