Oproep voor een goed doel!

OVO zoekt donateurs

Oproep voor een goed doel!

Beste Alumni,

Zoals u mogelijks weet ben ik consultent/vrijwilliger bij Ondernemers voor Ondernemers, kortweg OVO. OVO ondersteunt lokale ondernemers in Afrika, enerzijds met financiering, anderzijds met begeleiding en coaching door Belgische ondernemers.

In april 2019 werd, onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting, het OVO Acceleration Fund opgericht. Dat fonds verstrekt betaalbare leningen op maat aan impactvolle Afrikaanse start-ups. Sinds de start kreeg het OVO Acceleration Fund voor 165.000 euro aan giften.

Daarvan keerden we al 47.000 € leningen uit aan 5 Afrikaanse ondernemingen. Die start-ups hebben een directe impact op minstens 650 families, waarvan 95% vrouwen en jongeren. Daarnaast is er al een bedrag gereserveerd voor 8 nieuwe projecten. Die duurzame start-ups ontdekt u op onze website.


OVO zoekt donateurs

De komende maanden leggen we de laatste hand aan nieuwe overeenkomsten en selecteren we nieuwe Afrikaanse ondernemers. Daarom zijn we op zoek naar mensen die een gift willen doen aan ons fonds.

Door de coronacrisis hebben kwetsbare groepen het nog moeilijker. Daarom verhoogt de overheid de belastingvermindering voor particulieren van 45% naar 60% voor een gift in 2020 aan erkende goede doelen. Een gift van 250 euro kost in realiteit dus slechts 100 euro. Het voordeel geldt enkel voor 2020.

Zowel particulieren als bedrijven krijgen vanaf 40 euro een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

Op onze website leest u alvast meer over de werking van het fonds en hoe dit te steunen. Hebt u vragen of wil u meer informatie? Aarzel dan niet om mij te contacteren.


Met warme collegiale groeten,
Rony Inslegers (promotiejaar 1971)
rony.inslegers@ovo.be

Word lid van Ekonomika Alumni

…en geniet het hele jaar lang van talloze voordelen!

ONTDEK ALLE VOORDELEN